Grimm testvérek nyomán Hanyecz Debelka Róbert: Jancsi és Juliska - Szigligeti Színház Lilliput Társulat

A Jancsi és Juliska című előadás igényes alkotói munka eredményeként kellemes szórakozást nyújt a bábszínház közönségének: kicsiknek, nagyoknak és még nagyobbaknak egyaránt.


A romantikus irodalmon és lovagi dalokon nevelkedett Grimm fivérek 1800-as évek elején kezdődő gyűjtőmunkája olyan klasszikussá vált meséket és történeteket őrzött meg az utókor számára, melyeken nemzedékek sora és napjaink gyermekei nőnek fel. Ezek közé tartozik Jancsi és Juliska története is, melynek cselekménye bizonyára – kortól függetlenül –, mindenki számára ismerős. És éppen ez a gondolat, a kortól való függetlenítés volt a 2011.-ben készült átdolgozás alappillére: ez a mese akár napjainkban is megtörténhetne, hiszen napjainkban meséljük.
A cél nem egy „modern köntös” régi mesére való rászabása, hanem az emberközeliség és az érthetőség. Jancsi és Juliska két vidám, fecsegő gyermek, gondolataikban ráismerünk gyermekeinkre, szomszédjainkra, önmagunkra. A kifejező, plasztikus, egészalakos bábok játékát a mozgató fizikai jelenléte, állapota és színészi játéka egészíti ki. A gyakran interaktivitásba hajló cselekmény és az üde, improvizatív jellegű szövegkörnyezet végre kiküszöböli egy jól ismert, klasszikus történet elbagatellizálását.


Játsszák:
Jancsi- Hanyecz-Debelka Róbert
            Juliska- Stéfán Bodor Mária
            Boszorka- Németi Emese
            Varjú- Szabó Barna
Rendezte:
Szőke Kavinszki András
Bábtervező: 
Csűri Emese
Zene:
Szőcs Lőrinc
Antal Sándor
Veres Lóránt

Időpont: Október 6. – Csütörtök, délelőtt 10 és 12 óra 
Helyszín: Cimborák Bábszínház stúdióterme
Ajánlott életkor: 4+.

Szervezett csoportok, családok illetve egyéni érdeklődők jelentkezését várjuk a 0755-592926-os telefonszámon (Bodola Kata, közönségszervezőnél). Jegyek elővételben, a Kulturális Szervezőirodában naponta 11-16 óra között, pénteken 11-13 között, vagy a helyszínen válthatók. (Egy jegy ára: 5 RON)

Aki nem hiszi, járjon utána!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése