Kocsis Csaba, Meleg Attila: Kádár Vitéz legendája - Matyi Műhely Bábszínház (Nagyvárad)

            II. Rákóczi Ferenc seregéből ismert és ismeretlen hősök köszönnek ránk. Vannak köztük nemes emberek és egyszerű jobbágyok. Kádár Vitéz alakja a bihari monda-legenda-világ része. Ő az a bihari hős, akit a történelemkönyvek nem említenek, krónikák is alig, de él a régi hősi legendákban, és az emberekben.


            Szükség van rá, hiszen minden vidék büszke az ő hőseire; hiszen kellenek a példaképek, az igazság bajnokai, kellenek az egyszerű emberek nagy tettei.
            Ezért állítunk emléket Kádár kapitánynak egy mesésített történetben bábukkal. A mese elemei természetesen jelen vannak a történetben, amelyet Kocsis Csaba költő jegyzett le először. Az alapja tehát az előadásnak egy legenda, amelyet kiszínesítettünk, felöltöztettünk mesebeli elemekkel, feldíszítettük zenével, fényekkel és varázslattá nemesítettük. A varázslat csak akkor sikerülhet, ha a közönség hisz a mesében.


Szegődj társunkká az előadásokon és engedd, hogy ragadjon el a varázslat!

Tervezte:
                        LAJOS Éva
Zene:
                        BOCSKAI Tímea
Író, rendező:
                        MELEG Attila

Időpont: Október 6. – csütörtök, délelőtt 10 óra
Helyszín: Köröspataki Művelődési Ház
Ajánlott életkor: 7+.

Időpont: Október 6. – csütörtök, délután 2 óra
Helyszín: Cimborák Bábszínház stúdióterme
Ajánlott életkor: 7+.

Szervezett csoportok, családok illetve egyéni érdeklődők jelentkezését várjuk a 0755-592926-os telefonszámon (Bodola Kata, közönségszervezőnél). Jegyek elővételben, a Kulturális Szervezőirodában naponta 11-16 óra között, pénteken 11-13 között, vagy a helyszínen válthatók. (Egy jegy ára: 5 RON)

Aki nem hiszi, járjon utána!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése